sobota 17. mája 2014

RECEPT: Marinovaná cvikla v balzamiku a olivovom oleji s mrkvou a cesnakom pečeným v šupke

Marinovaná cvikla v balzamiku a olivovom oleji s mrkvou a cesnakom pečeným v šupke

Potrebujeme:
2ks cvikle
1 veľkú mrkvu
5 strúčikov cesnaku
balzamikový ocot
olivový olej
soľ
korenie
med


Postup:
Cviklu uvaríme, nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme štedro balzamikovým octom a trochou olivového oleja - premiešame a necháme stáť. Zatiaľ nakrájame mrvu na koliečka (alebo iný tvar podľa vlastného gusta). Mrkvu a cesnak v šupke (neolúpeme strúčiky) opražíme na olivovom oleji kým kus nezmäknú. Pridáme marinovanú cviklu, premiešame. Pokvapkáme medom, premiešame. Všetko spolu trochu povaríme na panvici (stačí naozaj pár minút kým prejdú chute).

K takejto marinovanej cvikle som ugrilovala syr s chilli.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára